Destilerija Despot loader logo

O Destileriji

Mesto gde tradicija sreće hedonizam

Dobrodošli u Destileriju Despot, porodičnu destileriju smeštenu u srcu Srbije, gde tradicija susreće savremeni šarm, a umetnost destilacije dobija potpuno novo značenje.

Destilerija Despot mladenovac

Destilerija Despot je više od brenda – to je harmoničan spoj tradicionalnih vrednosti i savremene destilacije. Svesni smo da je svaki susret vredan slavlja, zato je naša rakija tu da upotpuni one najlepše trenutke provedene sa porodicom i prijateljima. Zbog toga se u Destileriji Despot vodi računa o svakom detalju, počev od samog voća, njegove obrade, odležavanja, pa do luksuznog pakovanja. Naš tim stručnjaka zadužen za destilaciju, posvećen je umetnosti stvaranja premium rakije. Koristeći pažljivo odabrane sirovine, tradicionalne tehnike destilacije, kao i našu porodičnu strast, svaka kap Despot rakija nosi pečat stručnosti i predanosti. Svaki korak u procesu proizvodnje pažljivo je nadgledan kako bi se obezbedio premium kvalitet naših rakija.

Ono čime se posebno ponosimo jeste istinska prirodnost ukusa, bez dodataka šećera i aroma, čime garantujemo užitak u svakoj kapljici.

Destilerija Despot poseduje 11 hektara sopstvenog voćnjaka, gde se plodovi ručno beru, a zatim trasportuju do destilerije i naše hladnjače. Uz strogu kontrolu zrelosti, sledi dalja obrada voća odnosno pranje, otkoštavanje i pasiranje. Nakon fermentacije, sledi proces destilacije u kazanima od 500 litara sa tri kolone, posle koje destilat odležava u hrastovoj buradi i prohrom posudama.

Destilerija Despot mladenovac